KÖPEĞİNİZ İLE HARİKA BİR KARAVAN SEYAHATİ İÇİN 10 İPUCU

30 Mayıs

KÖPEĞİNİZ İLE HARİKA BİR KARAVAN SEYAHATİ İÇİN 10 İPUCU

Köpeğinizle karavan seyahati gözünüzü korkutmasın. Harika bir gezi için 10 ipucumuza göz atın ve evcil hayvanınızla eğlencenin tadını çıkarın!

Karavan Kiralama yöntemi ile bir yolculuğa çıkmak, hepimizin keyif alabileceği bir tatil türü - sadece bir hafta sonu kaçamağı dahi olsa - değil mi? Ancak, patili dostlarımız işi biraz karmaşıklaştırıyor mu?  Hayır tam tersi, hatta daha da eğlenceli hale getiriyor. Köpekle karavan seyahati hiç de karmaşık olmak zorunda değil. Eğer bir yavru köpeğiniz varsa, onlara seyahatte nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek ve ileride her seyahat öncesi gergin değil, heyecanlı ve mutlu hissetmelerini sağlamak için en iyi fırsat olabilir.

İlk olarak daha basit, daha kısa yol gezileriyle başlamaya çalışın, böylece köpeğinizin karavan ve yolculuk deneyimine yavaş ve sakin bir şekilde alışma şansı olur. Evcil hayvanınızın daha önce yolculuk tecrübesi olmadı ise, hareket halindeki bir araçta rahat olduklarından emin olmak için onları kısa araba gezintilerine götürmeyi deneyin.

Yola çıkma zamanı geldiğinde, köpeğinizle yapacağınız yolculuğu herkes için harika kılacak şu 10 ipucunu görelim: 

Bir ilk yardım çantası hazırlayın

Yolculuklarda ilk yardım çantaları en iyi arkadaşımız olmalıdır. Tabi bir de atıştırmalıklar. Ancak ilk yardım çantaları, zor zamanlarda gerekli oldukları için güvende olmak için çok önemlidir. Bir kaza durumunda yanımızda yaralarımızı iyileştirmeye yarayan eşyaları taşımamız önemlidir, ancak köpeklerin başına gelebilecek kazalar söz konusu olduğunda farklı ilaç ve/veya aletlere ihtiyaçları olabilir.

Karavanınızda kene sökücüler, şırıngalar, zehirlenme durumunda %3 hidrojen peroksit ve ihtiyaç duyduğunuzda köpeğinize yardımcı olabilecek şeyleri içeren evcil hayvan dostu bir ilk yardım çantası taşıdığınızdan emin olun. Köpeğinizin bulduğu her şeyi yeme alışkanlığı varsa, mide rahatsızlığı için ilaç taşıdığınızdan emin olun.

Kendi evcil hayvan dostu ilk yardım çantanızı hazırlayabilir veya bir tane satın alabilirsiniz 

Köpeğinizin veteriner kayıtlarının bir kopyasını yanınızda bulundurun

Her zaman köpeğinizin hem tıbbi hem de aşı kayıtları gibi belgelerinin bir kopyasını taşıyın.

Yerel bir veterinere acilen başvurmanız gerekiyorsa, evcil hayvanınızın belgelerini görmek isteyeceklerdir. Tıbbi ve aşı kayıtlarına erişim varsa, köpeğinizi tedavi etmek daha kolay olacaktır.

İlk önce biraz araştırma yapmak ve bir şey olması ihtimaline karşı, ziyaret edeceğiniz yerdeki veterinerlerin iletişim ve adreslerini elinizde bulundurmak da iyi bir fikirdir. Panik anında aniden veteriner bulmak daha zordur, bu yüzden burada biraz planlama yapmak sonrası için çok faydalı olabilir.

Veterinerinizden köpeğiniz için yolculuğu nasıl daha keyifli hale getirebileceğiniz konusunda tavsiyeler almak yararlı olabilir.

Araba tutmasını önlemek için köpeğinizin yolculuktan en az bir saat önce yemek yemediğinden emin olun.

Gerginlik ve yolculuğun kendisi köpeğinizin midesini üzebilir. Yolculuktan hemen önce yemek sorunlara sebep olacaktır.

Köpeğinizi yola çıkmadan en az bir saat önce besleyin ve yola çıkmadan önce ona daha fazla yemek vermemeye çalışın. Ayrıca, bu yemeği hafif tutun, çünkü aşırı besleme kolayca araba tutmasına neden olabilir.

Yolculuk sırasında evcil hayvanınızı beslemekten kaçının. Hareket hastalığını önlemek için molalarda onlara yiyecek vermeye çalışın, tabi ki küçük miktarlarda. 

Yolculuğa çıkmadan önce köpeğinizi yorun

Yorgun bir köpek sakin bir köpektir, bu nedenle hiperaktivite ve kaostan kaçınmak için seyahatten önce köpeğinizle birlikte yürüdüğünüzden ve oynadığınızdan emin olun. Koşmalarını, atlamalarını ve kovalamalarını sağlayın ve yorgun bir köpek ile göreceksiniz ki yolculuğunuza çok daha rahat bir başlangıç ​​yapacaksınız.

Ayrıca, yolculuk sırasında köpeğinizi eğlendirin. Mutlaka evcil hayvanınızın yanına alışık olduğu bazı oyuncaklar koyun. Bu ortamı onlar için daha tanıdık hale getirir, evinde hissetmesine yardımcı olur!  

Zorlandığınız durumda veterineriniz tarafından önerilmiş sakinleştirici ikramlar kullanın.

Bazı köpekler, insanlarının gitmek istediği her yere götürülmeye hazır olarak ve tereddüt etmeden arabaya atlarlar, ancak bazı köpekler de, seyahat etmeye gelince biraz endişe duyarlar. Dört ayaklı arkadaşınız aşırı endişeliyse ve bavulunuzu toplamaya başlar başlamaz huzursuz olmaya başlıyorsa, sakinleştirici ikramlar cankurtaran olabilir. 

Her 1,5 ila 2 saatte bir 15 dakikalık molalar yapın

Köpeğinizle yapacağınız bir yolculuk sırasında düzenli olarak durmak çok önemlidir. Bir yere yetişmek için aceleniz olsa bile köpeğinizin ihtiyaçlarını asla ihmal etmeyin.

Ortalama olarak, her 1,5 ila 2 saatte bir 15 dakikalık molalar, köpeğinizin dinlenme molasında ihtiyaçlarını gidermesi ve bacaklarını biraz esnetmesi için temel gerekliliktir. (Köpek parkı olan bir yer bulursanız, daha da iyi!).

Bununla birlikte, köpeğinizin yaşı yada özel bir durumu gibi daha sık durmanıza neden olabilecek faktörleri de göz önünde bulundurmak önemlidir. Yavruların yaşlı köpeklerden daha sık idrara çıkmaları gerekir. Yavru köpeğinizin mesanesini ne kadar süre tutabileceğini bilmek için genel formül, her 1 aylık (1hx2ay=2h) için 1 saattir. Yani genel olarak yavru köpeğiniz 1 aylık ise mesanesini 1 saat tutabilir; 3 aylıklarsa 3 saat tutabilirler, vb.

Ayrıca, farklı koku ve seslerin olduğu ortamlarda geçirilen zamanın köpeğinizi daha gergin ve dolayısıyla öngörülemez hale getirebileceğini ve bu nedenle daha sık işemesine neden olabileceğini göz ardı etmeyin. İhtiyaç molaları için bol miktarda kaka torbası taşımayı da unutmayın!

Sıcak bir günde köpeğinizi asla arabanın içinde gözetimsiz bırakmayın.

"Sadece birkaç dakika" köpeğiniz için ölümcül olabilir. Farkında olmayabilirsiniz, ancak yaz aylarında arabanın içi gerçekten çok çabuk ısınır, bu nedenle bir yere gitmeniz gerekiyorsa ve evcil hayvanınızı yanınıza alamayacaksanız, camı aralık bıraktığınızdan veya klimayı açtığınızdan emin olun. Çabucak geri dönmeyi de ihmal etmeyin.

Gerçekten çok sıcak bir günde ve karavanınız sıcak güneşin altında bırakılırsa bu tedbirler de yeterli olmayacaktır. Acil bir durum olmadıkça köpeğinizi içeride bırakmayın ve bırakmak zorunda kaldı iseniz de, çok hızlı geri dönecek şekilde hareket ettiğinizden ve klimayı açık bıraktığınızdan emin olun. 

Köpeğinizi klima açıkken arabada bırakırsanız, pencereye yoldan geçenlerin anlayabilecekleri şekilde her şeyin yolunda ve kontrol altında  olduğunu bildiren bir not koymak da iyi bir fikirdir!

Önlem almak sadece yaz için değil kış mevsiminde de geçerlidir. Hava bazen tahmin edilemez olabileceğinden, soğuk ve yağışlı havalar için yanınıza bir şeyler alın. Yağmura hazırlıksız yakalanmanız durumunda fazladan havlu da bulundurmak iyi olur! 

Etrafınızda her zaman su ve yiyecek bulundurun.

Yiyecek ve su olmadan bir yolculuğa çıkmamız mümkün değil. Aynısı tüylü dostlarımız için de geçerlidir. Unutmamanız gereken bir şey de yiyecekleri saklamaktır. Karavanda onlar için su da bulundurun. Su, özellikle sıcak günlerde daha da önemlidir. Seyahat sırasında evcil hayvanınızın suyunu dökmeden içmesini sağlayan birçok farklı türde kase ve şişe satılmaktadır. Dökülmeyi önlemek için yeterince büyük bir kase de iş görecektir.

Bahsettiğimiz gibi, yoldayken yiyecekleri köpeğinizin erişemeyeceği noktalarda tutun. Su veya mamanın dökülmesi durumu için fazladan kağıt havlu alın. 

Köpeğinize karavanda kendi alanını verin

Köpeğiniz, karavanın içinde tam olarak nereye gireceğini bilirse çok daha rahat ve kendinden emin hissedecektir. Kendi koltuğuna veya alanına sahip olmak, evcil hayvanınızın arabanın etrafında zıplamasını ve muhtemelen herkes için rahatsızlık verici bir durum yaratmasını önleyecektir.

Köpeğinizin tanıyacağını bildiğiniz battaniyeler, oyuncaklar veya başka herhangi bir nesneyi kullanarak kendisine ait bir alan yaratabilirsiniz. Seçtiğiniz alanın uygun şekilde donatıldığından emin olun, böylece tüm yolculuk boyunca köpeğiniz rahat ve güvende olur. 

Evcil hayvanınızı bağlı tutun

Yolculuklarda güvenlik her şeyden önce gelir. İnsanlar genel olarak bir yolculuk sırasında köpeklerinin karavanda gezinmesinde bir sorun görmeseler de gerçek şu ki evcil hayvanınızı serbest bırakmak herkes için ciddi yaralanma, hatta ölüm riski doğurabilir.

Köpekler bizim gibi oturmaktan ve emniyet kemerini takmaktan pek hoşlanmadıklarından, hareket halindeki bir arabada saatlerce onları güvende ve rahat tutacak bir alternatifin olması önemlidir.

Köpeğinizi bağlı tutmak için boyutlarına bağlı olarak birçok seçenek vardır. Köpeğiniz küçükse, portatif taşıyıcılar iyi bir seçenektir; daha büyük köpekler için bir köpek emniyet kemeri alabilirsiniz. Araba hamakları da ilginç bir seçenektir çünkü her boyut köpek için idealdir, evcil hayvanınızın hızlı dönüşlerde düşmesini önler ve kurulumu gerçekten kolaydır.

Yapabiliyorsanız, bu düzenek seçeneklerini karavanın arkasında kurun. Veterinerler, hava yastığı yaralanmaları nedeniyle, bir yolculuk sırasında köpeğinizi tutmak için en iyi yerin arabanın arkası olduğunu söylerler. 

Güvenlik konusunda en çok yapılan yanlış: Köpeğinizi pencereden dışarı çıkartmayın!

Köpek için eğlenceli görünüyor olabilir ve başı pencereden dışarı çıkmış bir köpek görüntüsünü seviyor olabiliriz, ancak yaralanma riski gerçekten çok yüksektir. Mesafenin yanlış hesaplanması veya fırlamış herhangi bir nesnenin arabaya çarpması durumunda kötü sonuçlar doğabilir. Sadece eğlence için köpeğinizin hayatını riske atmayın.

Köpeğinizle yapacağınız bir yolculuk kulağa çok fazla iş gerektiriyor gibi gelebilir. Her zaman kolay olmayacağı kesin. Bazen işler kontrolden çıkabilir, kazalar olabilir. Bir noktada sabrınızın tükendiğini hissedebilirsiniz.

Ancak bunun köpeğiniz için farklı bir deneyim olduğunu unutmayın. Gergin, korkmuş, güvensiz hissedecekler ve rahatlık ve koruma bulmak için her zaman en iyi arkadaşlarına güveneceklerdir. Köpeğinizin size biraz fazla sırnaştığını düşünebilirsiniz ancak onlar sadece dünyada en çok sevdikleri insanların onlara verebileceği güvenlik duygusunu arıyorlar, bu yüzden köpeğinize karşı sabırlı olun.

Birkaç alıştırma gezintisinden sonra ve ipuçlarımızın da yardımıyla, karavan seyahati ve karavan tatilinin gerçekten de evcil hayvan dostu olduğunu göreceksiniz.

Sabırlıysanız, köpeğinizle bir yolculuğun hem sizin hem de evcil hayvanınız için bir ömür boyu yaşayabileceğiniz en şaşırtıcı ve unutulmaz deneyimlerden biri olabileceğini siz de fark edeceksiniz.

Mutu kamplar!
Vannerzone

 

 

 

Cep telefonunuzu giriniz


Size daha iyi hizmet sunulabilmesi adına bu internet sitesinde, çerez politikasına uygun olarak çeşitli sebeplerle çerezler kullanılmaktadır. Analiz ve reklam amaçlı çerezlerin kullanılabilmesi adına rızanıza ihtiyaç duymaktayız.